Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Κω φτάνουν στο νησί του Ιπποκράτη, στον όρκο του οποίου οι γιατροί εξακολουθούν να ορκίζονται σήμερα!
Ταξιδεύοντας με τα πλοία Κως, θα βρεθεί κανείς στα Δωδεκάνησα. Η Κως είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο. Βρίσκεται κοντά στις ακτογραμμές της Τουρκίας μεταξύ της Καλύμνου και της Νισύρου. Η Κως αποκαλείται το «νησί του Ιπποκράτη» στου οποίου το όνομα ορκίζονται οι γιατροί μέχρι σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος της Κως είναι επίπεδο με την υψηλότερη κορυφή να αγγίζει τα 846 μέτρα. Η κορυφή Δίκαιος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού.
Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Κω μπορούν να περιμένουν πολλές όμορφες παραλίες με άμμο και πεντακάθαρα νερά. Η πόλη Κως έχει επίσης ένα πολύ ωραίο λιμάνι. Το εύκρατο κλίμα του νησιού διευκολύνει την επίσκεψη στους αρχαιολογικούς τόπους και στα αξιοθέατα, που δεν είναι και λίγα στο νησί. Όποιος λοιπόν αναχωρεί με ακτοπλοϊκά από Κω, σίγουρα θα έχει εντυπωσιαστεί από αυτά που θα έχει δει. Το Κάστρο των Ιπποτών με το 2.500 χρονών Πλάτανο του Ιπποκράτη που δεσπόζει στην είσοδο του κάστρου, το ορεινό χωριό Ζια στο όρος Δικαίου, το Ασκληπιείο της Κω –το μεγαλύτερο θεραπευτήριο της Αρχαίας Ελλάδας-, τα Θερμά ή αλλιώς Εμπρός Θέρμες, είναι μόνο μερικά από αυτά.
Η Κως καταλαμβάνει μια έκταση 290 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει περίμετρο 120χμ. Πάνω από 20.000 άνθρωποι ζουν στη Κω. Οι περισσότεροι ασχολούνται με τη γεωργία, τη κτηνοτροφία, την αλιεία και τον τουρισμό. Ο ήλιος και η θάλασσα βοήθησαν να γίνει η Κέρκυρα τουριστικό κέντρο. Γι’αυτό τον λόγο και τα δρομολόγια πλοίων Κως είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα. Στην Κέρκυρα ταξιδεύει κανείς ακτοπλοϊκά από τα λιμάνια του Πειραιά (201 ναυτικά μίλια), από Ραφήνα, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Καβάλα, την Κρήτη, τη Ρόδο και άλλα νησιά των Δωδεκανήσων. Από την Κω υπάρχει και θαλάσσια συγκοινωνία για Τουρκία.