Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοίο για Αλόννησο φτάνουν σε ένα νησί των Σποράδων με πολύ πλούσια χλωρίδα και πανίδα!
Δίπλα στα μεγαλύτερα νησιά Σκιάθος και Σκόπελος το τρίτο μεγαλύτερο είναι η Αλ'οννησος. Μορφολογικά το νησί Αλόννησος χωρίζεται στη βόρεια ορεινή και νότια πεδιάδα, έχοντας στο νότο όλους τους οικισμούς του και στα βόρεια την άγρια και βραχώδη ακτή της, η οποία χτίζει μαζί με τη βόρεια πλευρά της Σκοπέλου ένα συνεχές βουνό τόξο.
Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στον προορισμό Αλόννησος φτάνουν σε ένα νησί με πολύ πλούσια και συγκεκριμένη χλωρίδα και πανίδα. Το έδαφος του νησιού αποτελείται από ασβεστόλιθο. Σε αυτό το έδαφος αναπτύσσονται ελιές, ελιές, σύκα, αμύγδαλα και αμπέλια. Αλλά πριν κάποιος ξανακάνει τα πλοία από την Αλόννησο, θα πρέπει να επισκεφθεί τις άγριες παραλίες του νησιού, όπου ζουν φώκιες και άγρια περιστέρια. Για να εξασφαλίσει την άγρια ζωή και το πολύ καλό σχήμα του οικοσυστήματος της θάλασσας σε όλους, το 1992 ίδρυσε το νησί το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου.
Το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο από το λιμάνι του Βόλου και το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και, φυσικά, από τα άλλα νησιά του νησιωτικού συγκροτήματος των Σποράδων.